Confidenţialitate

AP: Facebook i-ar fi permis lui Ilan Șor să difuzeze reclame care îndeamnă la protest și revolte în Republica Moldova | AUDIO

Facebook ar fi vinovat de revoltele din Republica Moldova împotriva puterii pro-europene. Este acuzația lansată de Associated Press, care scrie că Facebook i-a permis oligarhului moldovean Ilan Șor, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară, să difuzeze reclame prin care îndeamnă la proteste și revolte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reclamele cu politicianul cu legături cu Kremlinul Ilan Șor – suspectat de furtul miliardului de dolari din băncile din Republica Moldova – au fost în cele din urmă eliminate de Facebook, dar nu înainte de a fi văzute de milioane de oameni din Republica Moldova.

Potrivit Associated Press, postările plătite ale Partidului Șor au vizat guvernul președintelui pro-occidental Maia Sandu, căutând să exploateze inflația și creșterile de prețuri din Republica Moldova.

Agenția de știri americană spune că dezvăluirile recente ale președintei Maia Sandu privind un complot al Rusiei pentru o lovitură de stat folosind sabotori externi l-ar viza și pe Ilan Șor – politician care alături de partidul său se află pe listele de sancțiuni impuse de Statele Unite.

Ilan Șor este dat în urmărire internațională. El a fugit din Moldova cu puțin timp înainte de a fi condamnat, în primă instanță, pentru escrocherie și spălare de bani, la 7 ani și jumătate de închisoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Conferința de Securitate de la Munchen: Războiul din Ucraina, temă dominantă pe agenda reuniunii. Liderii ruși nu au fost invitați | AUDIO