Confidenţialitate

Conferința de Securitate de la Munchen: Războiul din Ucraina, temă dominantă pe agenda reuniunii. Liderii ruși nu au fost invitați | AUDIO

Războiul din Ucraina va domina agenda Conferinței de Securitate de la Munchen. La reuniunea care începe azi liderii ruși se vor remarca prin absența lor. Nu au fost invitați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cancelarul german Olaf Scholz, președintele francez Emmanuel Macron și vicepreședintele american Kamala Harris se numără printre înalții oficiali care participă la Conferința de Securitate de la München, o importantă reuniune anuală axată pe apărare și diplomație.

În deschidere va fi prezentat un mesaj video al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Conferința de anul trecut s-a desfășurat cu doar câteva zile înainte de începerea războiului așa că atunci rușii au fost invitați, dar nu au participat, gest care a fost interpretat ca un semnal că decizia de începere a invaziei ruse asupra Ucrainei fusese deja luată în ciuda îndemnurilor adresate președintelui rus.

Anul acesta, liderii reuniți în Bavaria vor analiza urmările grave ale deciziei lui Putin de a declanșa cel mai devastator conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, care a ucis nenumărate mii de oameni și a forțat milioane de oameni să fugă, scrie Reuters.

Discuțiile de la conferință vor evidenția și surpriza dură de care au avut parte liderii occidentali când au constatat că războiul nu este privit cu aceeași ochi de o mare parte a lumii.
Liderii africani, asiatici și latino-americani nu au putut fi convinși să izoleze Moscova.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Germania: Aproape 300.000 de pasageri sunt afectați de greva angajaților din aeroporturi. Printrei ei se află și ministrul de Externe al României | AUDIO