Confidenţialitate

ANP sesizează Parchetul General în cazul lui Gigi Becali, bănuit de ultraj și șantaj

Eliberat condiționat 2015, omul de afaceri Gigi Becali s-ar putea întoarce la închisoare.

Adminstrația Națională a Penitenciarelor a decis să sesizeze Parchetul în cazul patronului FCSB, bănuit de ultraj și șantaj.

Într-o emisiune TV, Gigi Becali, ar fi amenințat-o pe directoarea penitenciarului Jilava pentru că nu ar fi aprobat o învoire pentru vărul lui, Victor Becali.

Procurorii vor stabili dacă Gigi Becali poate fi pus sub acuzare pentru ultraj și șantaj – a spus la Europa FM, președintele Federației Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitrașcu.

El a sesizat Administrația Națională a Penitenciarelor, după ce, invitat într-o emisiune TV, l-a auzit pe patronul FCSB vorbind despre mesajele de amenințare trimise unui director de penitenciar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Supărat că vărul lui, Victor Becali, încarcerat la Jilava nu primește o învoire, Gigi Becali i-ar fi trimis mai multe mesaje de amenințare directoarei penitenciarului. A recunoscut acest lucru, într-o emisiune la România TV, dar ulterior a spus nu ar fi vorba de amenințări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul Federației Sindicatelor din Penitenciare îi cere ministrului Justiției să ia măsuri, deoarece foarte mulți deținuți, în frunte cu Gigi Becali, ar fi beneficiat de un tratament preferențial, cât timp au stat după gratii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Dumitrașcu susține că nimeni nu a fost sancționat până acum, deși a trecut un an de când un raport al Corpului de Control al Ministerului Justiției a scos la iveală abateri disciplinare grave, în special, favorizarea unor deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă.