Confidenţialitate

ANM: Ploi, vânt puternic și ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo actualizată de ploi şi ninsori moderate cantitativ, precum şi intensificări ale vântului valabilă duminică, până la ora 18:00, în aproape toată ţara. Rafalele ajung și la 65 km pe oră.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, temporar, vor fi precipitaţii, local moderate cantitativ (15-20 l/mp), sub formă de ploaie în Moldova şi predominant sub formă de ninsoare în sudul şi vestul Banatului. În nordul Carpaţilor Orientali, iar până spre orele amiezii şi în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m va continua să ningă.

Temporar vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi la munte, cu viteze în general de 50-55 km/h, mai mari pe creste, viscolind ninsoarea.

Este cod galben de vânt puternic la altitudini de peste 1.800 de metri, din judeţele Argeş, Dâmboviţa și Prahova, până la ora 13.

E cod portocaliu până la ora 17 în Carpaţii Meridionali şi de Curburã unde vor fi precipitaţii abundente. La altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zãpadã.

De altfel, în această dimineață, traficul s-a desfășurat pe un fir, alternativ, pe DN 1, în Sinaia, din cauza unui copac doborât de vânt pe șosea. Acum se circulă în condiții normale.