Confidenţialitate

ANM: 13 județe, sub cod galben de ger. Sunt așteptate temperaturi și de minus 25 de grade | AUDIO

Vremea va fi și mai rece în următoarele zile. Până sâmbătă, 13 județe din centrul și nord estul țării sunt sub avertizare cod galben de ger. Noaptea se pot înregistra în aceste zone și minus 25 de grade. Între timp, două drumuri națione din Buzău și Vrancea sunt închise din cauza vântului puternic.

Până sămbătă dimineață, vremea va fi deosebit de rece noaptea și dimineața. În cele 13 județe aflate sub avertizare cod galben, meteorologii spun că va fi ger persistent. Minimele coboară și la minus 25 de grade.

Oana Păduraru, de la Administrația Națională de Meteorologie:

„În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, va fi ger iar temperaturile minime se vor situa în general între minus 25 și minus 18 grade. Nici restul zonelor țării nu putem spune că stă mai bine din punct de vedere termic pentru că tot pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger la nivel local și temperaturile minime vor fi cuprinse între minus 18 și minus 8 grade.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cauza vântului puternic care spulberă zăpada acumulată pe câmp, în județele Vrancea și Buzău, două drumuri naționale au fost închise, după cum spune la Europa FM Ramona Tudor, de la Centrul Infotrafic:

„Sunt intensificări ale vântului care determină scăderea vizibilității în trafic prin transferul de zăpadă deja depusă pe câmp. Au fost luate măsuri de închidere a circulației pe DN 22 între Râmnicu Sărat din județul Buzău și limita cu județul Brăila, dar și pe DN 23D, între localitățile Măicănești și Ciorani din județul Vrancea. A fost restricționată circulația autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe DN 2, între municipiile Buzău și Râmnicu Sărat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și tot din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia.

Citește și: Mai multe drumuri închise în sud-estul țării, din cauza viscolului și a zăpezii