Animaţia „Coco”, pe primul loc în box-office-ul nord-american | VIDEO

Cea mai recentă animaţie a studiourilor Pixar, Coco, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, adunând încasări de 49 de milioane de dolari, în weekend-ul prelungit de Ziua Recunostinţei (Thanksgiving).

În regia lui Lee Unkrich şi a lui Adrian Molina, filmul prezintă aventurile talentatului muzician Miguel în Tărâmul morţilor, un omagiu adus sărbătorii mexicane Dia de los Muertos, datând din epoca pre-hispanică.

Locul secund îi revine alianţei de super-eroi formată în Justice League de Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fischer) şi Flash (Ezra Miller), cu încasări de aproape 41 milioane de dolari. Cei 171,5 milioane de dolari obţinuţi în două săptămâni de proiecţii în cinematografe reprezintă performanţă nesatisfăcătoare pentru acest blockbuster, îndelung aşteptat, care ar fi costat 250 de milioane de dolari, potrivit estimărilor.

Comedia romantică Wonder, despre şcolarizarea unui copil cu o malformaţie, avându-i în distribuţie pe Julia Roberts, Owen Wilson şi Jacob Tremblay, ocupă locul al treilea în clasament cu peste 22 milioane de dolari pentru al doilea week-end în cinematografe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS