Anchetă la o grădiniță din București: Copiii erau bătuți chiar de directoare

Gradinița Flipper din cartierul Cotroceni, unde părinții o acuză pe directoare că îi bătea pe copii, nu are autorizație de funcționare.

Informația vine de la Inspectoratul Școlar București.

Între timp, Secția 17 de Poliție din București a deschis o anchetă împotriva directoarei grădiniței. Femeia este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorului.

Scandalul iscat la grădinița din Cotroceni a scos la iveală faptul că unitatea funcționa în ilegalitate, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar, Marian Banu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB: „Există o metodologie: orice incident de violență într-o unitate de învățământ trebuie raportat în termen de o oră Inspectoratului Școlar, inclusiv în grădinițe. Nu am primit această informație.  Această grădiniță nu este acreditată, nu este autorizată. Orice unitate educațională care funcționează înafara sferei de competență a Inspectoratului Școlar, funcționează ilegal.”

Trei copii de la această grădiniță ar fi fost loviţi de directoarea Ioana Neagu. Este vorba despre un copil de şase ani şi de doi fraţi, de un an şi 11 luni şi respectiv de cinci ani. Părinții au depus plângere la poliție după ce copii au ajuns acasă cu vânătăi. Iar directoarea este cercetată pentru rele tratamente aplicate minorilor. Cei mici sunt examinați acum de un psiholog, după cum ne-a declarat directorul Autorității pentru Protecției Copilului, Gabriela Coman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Coman, directorul Autorității pentru Protecția Copilului: „Pe noi ne interesează acum ce se întâmplă cu copii. Psihologul analizează situația fiecărui copil. În funcție de ceea ce vede va decide dacă e cazul de vreun serviciu special de consiliere pentru copii respectivi sau pentru părinți. „

Pe de altă parte, o echipă de polițiști a mers aseară la grădiniță unde au fost audiați angajații unității, iar imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din grădiniță au fost ridicate și vor fi examinate.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS