Confidenţialitate

Anchetă la Mihăilești, după ce un tir cu 800 de butelii a luat foc. Mai multe butelii au explodat

Traficul rutier este blocat în continuare pe DN2/DE 85 între Buzău și Urziceni, după ce vineri dimineață un tir încărcat cu butelii a luat foc în zona localității Mihăilești.

Tirul era încărcat cu 800 de butelii și a luat foc în mers. Flăcările au cuprins încărcătura şi au provocat mai multe explozii.

Martorii relatează că înainte de sosirea pompierilor mai mulţi şoferi din trafic au oprit încercând să intervină cu extinctoarele însă nu au reuşit să lichideze flăcările.

Pe o rază de 500 de metri toți locuitorii au fost evacuați. Au fost câteva zeci de persoane, spune primarul din Mihăilești, Mihai Dobre. Potrivit acestuia, incendiul de la Mihăilești s-a petrecut când majoritatea oamenilor erau plecați de acasă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din fericire, incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, a mai declarat primarul din Mihăilești:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Apelul care a declanşat o operaţiune contra cronometru a fost dat la 112 la ora 9 şi 34 de minute de către un şofer aflat în trafic care a sesizat că de la roţile din spate ale unui TIR încărcat cu butelii iese fum.

Două maşini de intervenţie au plecat din curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Între timp, tirul a ajuns la intrarea în comuna Mihăileşti unde şoferul a realizat că tirul luase foc.

Pompierilor le-a luat circa un sfert de oră să ajungă la locul intervenţiei, dar când au ajuns focul cuprinsese deja încărcătura.

Primele măsuri au fost luate pentru închiderea circulaţiei şi evauarea oamenilor, fiind realizat un perimetru de siguranţă de 500-700 de metri faţă de TIR ul în flăcări.

Mihailesti 1În acelaşi timp, pompierii s-au aşezat în dispozitiv şi au început să acţioneze de la circa 80 de metri distanţă cu tunurile aflate pe maşinile de intervenţie, în ajutorul lor venind şi două autospeciale de la Urziceni.

După zece minute însă buteliile au început să explodeze moment în care pompierii s-au retras pe poziţii şi au aşteptat ca exploziile să înceteze operaţiunea fiind reluată după alte circa 15 minute.

Pericolul a fost considerat îndepărtat în jurul orei 11,30 când flăcările erau stinse, dar misiunea a continuat.

Buteliile aflate sub presiune au fost răcite sub jet de apă întrucât pierdeau gaze şi puteau genera alte explozii.

Traficul rămâne blocat în continuare iar oamenii urmează să revină la locuinţele lor abia după ce autorităţile vor declara eliminat orice risc.Între timp, procurorii şi poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Primele date arată că TIR-ul încărcat cu butelii plecase de la Bucureşti şi urma să ajungă la Suceava. Şoferul este un giurgivean de 37 de ani.