Confidenţialitate

Anchetă în cazul femeii care a murit după ce a născut la maternitatea din Galați | AUDIO

Anchete la Galați, în cazul femeii din Adjud, care a murit în maternitate, la o zi după ce a născut. Poliția și comisia de etică a maternității cercetează împrejurările în care a survenit decesul.

Poliția din Galați face cercetări într-un dosar penal privind infracțiunea de ucidere din culpă, în timp ce familia femeii decedate a depus plângere. Investigațiile se fac In Rem, adică doar asupra faptelor, fără să fie pusă vreo persoană sub acuzare. În paralel, conducerea maternității Bunavestire din Galați a sesizat comisia de etică a spitalului.

Aceasta trebuie să stabilească dacă femeia a fost tratată corespunzător pe durata spitalizării, dacă i-au fost respectate drepturile și dacă a beneficiat de îngrijirea specifică problemelor pe care le avea. Femeia din Adjud, care avea 28 de ani și era însărcinată în ultima lună, a ajuns la maternitatea din Galați în stare gravă, fiind infectată cu Sars Cov-2.

Pentru că starea sa de sănătate se agrava, medicii au decis să îi facă operație de cezariană pentru a pune bebelușul în siguranță. Femeia a născut o fetiță sănătoasă, testată negativ la Covid, însă, a doua zi după ce a adus copilul pe lume, a murit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Emanuela Turcu