Confidenţialitate

Anca Dragu la Europa FM: Încercăm să găsim resursele financiare pentru aplicarea legii indemnizațiilor

Ministrul Finanțelor declară la Europa FM că Guvernul va aloca bani pentru majorarea indemnizațiilor de creștere a copilului.

Invitată la Interviurile Europa FM, Anca Dragu a explicat că a discutat cu consilierul economic al președintelui despre resursele financiare necesare aplicării legii.

“Vom realoca sume la rectificarea bugetară în funcție de evoluția economiei și a încasărilor bugetare. Am discutat cu consilierul economic al președintelui și i-am zis că încercăm să găsim resurse financiare”, a declarat Anca Dragu, la Interviurile Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Finanțelor se așteaptă ca legea care prevede majorarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis, în special datorită impactului său social. Inițial, Guvernul a dat de înțeles că nu e de acord  cu această lege, pentru că parlamentarii nu au identificat și resursele financiare necesare majorării indemnizațiilor.

Sumele pentru majorarea indemnizațiilor vor fi alocate, așadar, la rectificarea bugetară, care va avea loc cel mai probabil la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august.

Potrivit legii, indemnizația de creștere a copilului va fi de 85% din veniturile mamei sau ale tatălui și va fi acordată pentru o perioadă de doi ani. Parlamentarii au eliminat și plafonul maxim de 3.400 de lei.

Legea a fost votată de Parlament pe 30 martie și ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2016.

Indemnizația de 85% va fi calculată din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani de muncă.