Confidenţialitate

ANALIZĂ Frames. Căminele pentru vârstnici reprezintă una dintre afacerile cu cel mai mare potențial din România | AUDIO

Căminele pentru bătrâni – o afacere bănoasă. Afacerile din domeniu au înflorit: anul trecut reprezentau o piață de 200 de milioane de lei față de numai 4,6 milioane de lei în 2008. Experții unei companii de consultanță au analizat datele din domeniu și estimează că în următorii 5 ani companiile care dețin azile vor ajunge la venituri care se vor tripla, până la 600 de milioane de lei. Un rezumat prezentat de Iorgu Ianuși.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Afacerile cu căminele de bătrâni au ajuns să reprezinte unul dintre businessurile cu cel mai mare potenţial din România – arată analiza Frames.

Sursa foto: Frames

Afacerile cu cămine pentru vârstnici ar putea să-și tripleze cifra de afaceri în următorii ani pe fondul îmbătrânirii populației

Pe fondul îmbătrânirii populaţiei, în următorii ani ar putea să îşi tripleze cifra de afaceri, în contextul în care peste 1,7 milioane de români – „decreţeii” – vor ieşi la pensie.

Sunt active peste 220 de firme în acest domeniu, cu un profit care a crescut spectaculos, de la 31 de milioane de lei în 2021 la peste 45 milioane lei în 2022.

În urmă cu 10 ani, căminele de bătrâni nu înregistrau un profit mai mare de 1 milion de lei, arată analiza consultanților.

Sursa foto: Frames

Profiturile spectaculoase înregistrate de căminele pentru bătrâni au fost realizate cu numai 1600 angajaţi

„Statisticile indică faptul că cele mai multe firme (170) au mai puţin de 10 angajaţi, iar media este de 3 angajaţi / societate. Să îţi deschizi un cămin de bătrâni sau chiar mai mult, un lanţ de centre de îngrijire a bătrînilor a devenit un business de viitor. Îmbătrânirea accelerată a populaţiei şi absenţa unui sistem de asistenţă socială la domiciliu fac ca tot mai multe persoane de vârsta a III-a să ajungă clienţi ai acestor cămine”, afirmă Adrian Negrescu, managerul companiei de consultanță.

Sursa foto: Frames

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Centrul de Investigații Media: Ministerul Muncii știa din noiembrie 2021 despre posibilele rele tratamente dintr-unul dintre centrele din Ilfov | AUDIO