ANAF reactioneaza dupa ce un jurnalist a reclamat ca nu a primit bon fiscal la hotelul detinut de sotia sefului Fiscului

Agenția Națională de Administrare Fiscală susține că va controla respectivul hotel pentru că nu există tratament preferențial. Referitor la acuzațiile care li se aduc inspectorilor fiscali în aceste zile, ANAF susține că informațiile prezentate de presă sunt false, iar controalele nu sunt exagerate.

Jurnalistul Stelian Negrea scria pe o rețea de socializare că nu a primit bon fiscal pentru consumatia la un hotel de 4 stele, aflat într-o zonă centrală din Bucuresti.

Hotelul aparține unei firme deținute, în proporție de 50%, chiar de soția președintelui ANAF- Gelu Diaconu.

Într-o reacție prezentată de HotNews, reprezentanții Fiscului spun că vor începe un control la acel hotel – în cazul în care a fost depusă o sesizare, prin linia TelVerde – pusă la dispoziția tuturor celor care nu primesc bon fiscal.

Pe de altă parte, inspectorii fiscali au fost acuzați, în ultima perioadă, că exagerează cu controalele și închid localuri din cauza unor sume modice nefiscalizare.

ANAF susține însă că informațiile despre evaziunea de 3 lei sau confiscarea ‘urzicilor unei bătrânici’ sunt false, iar presa care prezintă astfel de cazuri dezinformează.

În acest context, Fiscul afirmă că acțiunile de combatere a evaziunii fiscale sunt tratate cu seriozitate, chiar și în cazul micilor comercianți.