Confidenţialitate

Ample percheziții, în mai multe județe, la grupări de traficanți | VIDEO

DIICOT și Poliția Română desfășoară, miercuri dimineață, ample percheziții la membri unor grupări de traficanți din mai multe județe.

Mascații au descins la mai mult de 500 de adrese.

Conform DIICOT, acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate începând cu anul 2018. Sunt vizate grupări infractionale de trafic de persoane, minori, și de droguri.

În cadrul operaţiunii realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

Acţiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de persoane şi de minori, precum şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităţilor române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional“, precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

În vestul țării, în Timis, Arad si Caras-Severin, ofiterii de la Combaterea Crimei Organizate au facut perchezitii in dosare de pornografie infantila, droguri dar si contraband cu produse contrafacute, de la parfumuri, haine de firma și până la bijuterii, transmite, corespondentul Europa FM, Dan Turcu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Timișoara, politiștii au descins la locuința unui bărbat suspectat că a racolat mai multe tinere de 15-16 ani pe care le-a convins că pot câstiga ușor bani daca se dezbracă în fața unei camera video conectată la un chat de pe o rețea de socializare. Banii pentru întâlnirile online între copile și clienții intrau în contul timișoreanul, fetele primind câtiva zeci de lei pentru fiecare oră de stat online.

La Arad în schimb, polițiștii antidrog au intrat în 34 de case și apartamente la persoane suspectate de implicare în traficul de droguri. Ofițerii de la Crima Organizată au descoperit zeci de kg de cannabis dar și droguri de mare risc si peste 100.000 de euro. 38 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT.

Și tot în Arad, politistii de la Crima Organizata din Timiș au facut 13 perchezitii la mai multe persoane suspectate de vanzarea unor parfumuri, bijuterii și haine de firmă contrafacute. Marfa provenea din Turcia și era vândut pe piață din Arad. 9 persoane vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT Timișoara. Polițiștii antidrog din Caraș-Severin au făcut și ei mai multe percheziții într-un dosar de stupefiante. 7 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Caras-Severin. Tot în Banat au actionat însă și polițistii din Teleorman. Aceștia au descins la mai multe adrese din Timișoara, la mai multi indivizi suspectați de implicare într-un dosar de trafic de persoane. La toate perchezițiile au participat pe lângă ofiterii DIICOT, trupele  jandarmeriei si mascatii de Serviciul de Actiuni Speciale.

 

Percheziţiile au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.