Confidenţialitate

Ambasada Ucrainei în România le transmite românilor aflați în orașele de pe Dunăre să nu filmeze sau să publice imagini pe internet cu atacurile cu drone rusești

Ambasada Ucrainei în România le transmite românilor aflați în orașele de pe Dunăre să nu filmeze sau să publice imagini pe internet cu atacurile cu drone rusești.

Mesajul oficialilor ucraineni vine după ce porturile Reni și Izmail, aflate la zece kilometri de Galați, au fost ținta unui nou atac cu drone.

Bombardamentele rusești asupra porturilor ucrainene sunt un atac împotriva securității alimentare mondiale- a declarat președintele Ucrainei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imaginile cu dronele care apar în spațiul public îi ajută pe ruși, care monitorizează intens internetul, să își ajusteze atacurile- transmite ambasada Ucrainei în România.

De aceea, oficialii îi îndeamnă pe românii care locuiesc în apropierea zonelor atacate să nu publice filmulețe sau fotografii care ar pune în pericol siguranța oamenilor care locuiesc în orașele de pe Dunăre.

Rusia a atacat cu drone porturile Izmail și Reni marți noapte. Au fost rănite mai multe persoane și depozite și silozuri de cereale au fost avariate- potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Președintele Ucrainei avertizează că fiecare atac rusesc asupra porturilor dă o lovitură prețurilor mondiale ale produselor alimentare, stabilității sociale și politice în Africa și Asia.

Rusia a mai bombardat în trecut porturile ucrainene.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Noi atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, lansate de Rusia în noaptea de marți spre miercuri | VIDEO