Confidenţialitate

Noi atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, lansate de Rusia în noaptea de marți spre miercuri | VIDEO

Rusia a lansat, azi-noapte, noi atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, situate în apropierea graniței cu România. Mai multe silozuri de cereale și depozite au fost avariate, au anunțat autoritățile ucrainene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un grup de drone ale armatei ruse a pătruns noaptea în zona Dunării și s-a îndreptat spre portul fluvial Ismail, lângă granița cu România, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene. La 1 jumătate noaptea, guvernatorul regiunii Odesa de sud, Oleh Kiper le-a cerut localnicilor din Ismail să se adăpostească, iar alerta de raid aerian a durat o oră, scrie agenția de știri Reuters.

Pe de altă parte, pe rețelele de socializare mai multe persoane au publicat filmulețe și au scris că au auzit sistemele de apărare antiaeriană trăgând nu doar în zona portului Ismail, ci și în zona portului Reni.

Nu e clar câte drone a lansat Rusia, dar forțele aeriene ucrainene au precizat că au distrus 13 drone deasupra regiunilor Odesa și Mikolaiv. În urma atacului cu drone, mai multe silozuri de cereale și depozite au fost avariate, iar pompierii ucraineni au intervenit pentru stingerea incendiilor.

Porturile Ismail și Reni au mai fost atacate de ruși, în condițiile în care au devenit principala rută de ieșire din Ucraina a exporturilor de cereale, după ce Rusia s-a retras, în iulie, din acordul privivind transportul cerealelor pe Marea Neagră.

Sursa colaj foto: Twitter / NEXTA / KyivPost – State Emergency Service

Citește și: Marina din Bulgaria monitorizează minele din Marea Neagră în urma exploziei de la Costinești | AUDIO