Ambasada Suediei: Fiecare țară stabilește ce numere de înmatriculare acceptă pe teritoriul său

Noi controverse în cazul românului care și-a înmatriculat mașina cu mesaj ofensator la adresa PSD.

Contactat de Europa FM, consilierul Ambasadei Suediei la București, Alexander Peyre Dutrey, a explicat că plăcuțele personalizate emise în Suedia sunt perfect legale, dar țara de destinație se poate împotrivi la folosirea lor pe teritoriul său.

„Autoritatea Suedeză pentru Transport cu care suntem în legătură ne-a transmis că plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt perfect valide și în afara granițelor Suediei. Așadar, poți călători cu aceste plăcuțe, sunt perfect legale. Pe de altă parte, proprietarii mașinilor ar trebui să își ia în călătoriile în străinătate și plăcuțele originale, permanente, pentru situațiile în care țările în care ajung nu permit circulația cu plăcuțe personalizate. În cele din urmă, țara de destinație e cea care are autonomia și dreptul deplin de a decide căror mașini le permite să circule pe teritoriul său și cu ce documente.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turul prin România al bărbatului care circula cu o mașină cu numere considerate ofensatoare la adresa PSD  s-a încheiat luni brusc, la București, după ce a fost oprit de poliție și a rămas fără plăcuțele de înmatriculare care l-au făcut cunoscut.

Mai mult, i-a fost întocmit un dosar penal.

Cu puțin înainte de ora 6.00, Răzvan Ștefănescu a fost oprit de polițiști în București.

În scurt timp, bărbatul a fost dus la audieri la Poliția Rutieră.

Bărbatul a reclamat că este supus unui abuz.

El spune că, într-adevăr, are două seturi de plăcuțe de înmatriculare – unele oficiale și altele personalizate.

Ambele la el. Doar că, susține Răzvan Ștefănescu, ar fi intrat în țară cu cele personalizate, iar schimbarea lor l-ar aduce tot în ilegalitate.

30iul-14 Stefanescu am celelalte numere DEX.mp3

Poliția, pe de altă parte, arată că o adesă a Biroului Interpol de la Stockholm i-a confirmat că Răzvan Ștefănescu nu ar putea circula în afara Suediei decât cu numerele permanente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS