Confidenţialitate

Ambasada SUA în România, despre decizia lui Klaus Iohannis de a renunța la candidatura la șefia NATO: Un exemplu de angajament de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței

Un exemplu de angajament de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței – așa a fost catalogată renunțarea președintelui României la candidatura la postul de Secretar General al NATO de către Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Administrația Prezidențială a României a transmis joi, 20 iunie 2024, un comunicat prin care a transmis că președintele României i-a anunțat pe aliații NATO la finalul săptămânii trecute că își retrage candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO.

România a comunicat că susține candidatura lui Mark Rutte pentru această funcție.

Ambasada SUA în România: Un exemplu de angajament în cadrul Alianței dat de Klaus Iohannis

„Decizia Președintelui României Klaus Iohannis de a-și retrage candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea și consensul în cadrul Alianței”, a transmis Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

„Suntem recunoscători pentru contribuțiile României la Alianță și pentru eforturile Președintelui Iohannis de a aduce în dezbatere problemele critice de pe Flancul de Est al Alianței, inclusiv regiunea Mării Negre”, a adăugat Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: România susține candidatura lui Mark Rutte la NATO. Klaus Iohannis a anunțat Alianța la finalul săptămânii trecute că își retrage candidatura