Ambasada Germaniei: Condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană

Ambasada Germaniei la Bucureşti condamnă ferm „orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România”.

Mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a misiunii diplomatice este transmis în contextul recentelor „acuzaţii împotriva minorităţii germane din România”.

Consilier al premierului, Darius Vâcov a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook, un clip video care sugerează că Mişcarea Rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste.

„Numeroşi politicieni, reprezentanţi ai minorităţilor, ai mediului de afaceri, grupuri ale societăţii civile şi persoane particulare şi-au exprimat în ultimele zilele indignarea cu privire la declaraţiile defăimătoare şi ofensatoare despre minoritatea germană şi au asigurat minoritatea germană de susţinerea lor. Multe dintre aceste reacţii de susţinere au fost transmise direct şi ambasadei”, precizează Ambasada, care le mulţumeşte susţinătorilor.

„Dorim să profităm de această ocazie pentru a sublinia în mod clar: condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România. Acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare. Le mulţumim celor care au luat hotărât poziţie împotriva acestor acuzaţii”, afirmă reprezentanţii misiunii diplomatice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS