Confidenţialitate

AMAQ: Statul Islamic revendică atacul terorist din Barcelona

Gruparea Stat Islamic ar fi revendicat atacul sângeros din Barcelona, din această seară, soldat cu cel puţin 13 morți şi 100 de răniţi, potrivit unui comunicat al agenției de propagandă a SI, AMAQ, care arată că “atacatorii de la Barcelona erau soldați ai Statului Islamic” iar “operațiunea a fost efectuată ca răspuns la apelurile de lovire a statelor din coaliția internațională anti-jihadistă”care acționează în Siria și Irak .

Cotidianul spaniol El Pais citează  agenţia AMAQ care are legături cu gruparea Stat Islamic şi care frecvent postează revendicările atentatelor.

O dubă a intrat în zona pietonală a bulevardului Las Ramblas, zonă foarte aglomerată, una dintre marile atracții turistice ale orașului.

Poliţia a arestat două persoane, dar este în continuare în căutarea șoferului.

Un al doilea vehicul folosit în atentatul de la Barcelona a fost găsit într-o mică localiate, Vic, în Catalonia, au anunţat autorităţile locale pe Twitter, scriu Reuters şi El Pais.

Poliţia a izolat zona şi inspecta vehiculul, a anunţat Consiliul Municipal.

Catalonia decretează trei zile de doliu

Preşedintele celei mai înalte autorităţi din Catalonia, unde se află Barcelona, a decretat 3 zile de doliu, după sângerosul atentat din zona La Rambla.

Primarul Barcelonei a anunţat că un moment de reculegere urmează să aibă loc în principala piaţă din oraş vineri la prânz, pentru a arăta că ”nu ne este frică şi că suntem mai uniţi ca niciodată”.

Crește bilanțul atentatului din Spania

Bilanțul răniților a ajuns la 100, în timp de 13 persoane și-au pierdut viața, potrivit ultimelor date oficiale. Printre răniți se află și un român, informație confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.