Confidenţialitate

Atac terorist la Barcelona: Poliția caută în continuare șoferul

ACTUALIZARE VINERI, ORA 9:50: Ministerul catalan de Interne și poliția au anunțat că o a treia persoană a fost arestată, în cazul atacului de joi din Barcelona. Nu există o confirmare oficială că ar fi vorba despre șoferul dubei care a intrat în mulțime în Barcelona.

Autoritățile spaniole anunță că au reținut doi suspecți implicați în atacul din Barcelona, însă niciunul dintre cei reținuți nu conducea mașina care a rănit 100 de persoane și a omorât alte 13 în zona pietonală a bulevardului Las Ramblas.

Autoritățile fac apel la toți cei care pot oferi informații despre atacatori să sune la o linie telefonică specială sau să folosească o adresă de e-mail specială(mossos.terrorisme@gencat.cat / 937-285-220), comunicate prin rețelele de socializare și presa locală.

O dubă a intrat în zona pietonală a bulevardului Las Ramblas, zonă foarte aglomerată, una dintre marile atracții turistice ale orașului. Aceasta a mers în zig zag aproximativ 500 de metri, rănind cel puțin 100 de persoane, dintre care unele în stare gravă. 13 persoane și-au pierdut viața, potrivit datelor comunicate de autorități la finalul zilei de joi.

Un al doilea vehicul folosit în atentatul de la Barcelona a fost găsit într-o mică localiate, Vic, în Catalonia, au anunţat autorităţile locale pe Twitter, scriu Reuters şi El Pais.

Poliţia a izolat zona şi inspecta vehiculul, a anunţat Consiliul Municipal.

Primarul Barcelonei a anunţat că un moment de reculegere urmează să aibă loc în principala piaţă din oraş vineri la prânz, pentru a arăta că nu ne este frică şi că suntem mai uniţi ca niciodată”.

Un al doilea atac, vineri noapte, la Cambrils

Poliția spaniolă a anunțat că cinci presupusi teroristi au fost uciși în orașul Cambrils, în încercarea de a opri un al doilea atac cu mașină, după cel de joi, din Barcelona, anunța BBC News.

Sapte oameni, inclusiv un ofiţer de poliţie au fost răniţi dupa ce o maşină a intrat într-un grup de persoane, vineri dimineaţă, au anunţat serviciile catalane de urgenţă.

Potrivit polițiștilor, atacatorii ucisi purtau centuri explozive.

Potrivit presei spaniole, vehiculul atacatorilor s-a răsturnat şi, când oamenii au coborât, poliţia a deschis focul asupra lor.

O înregistrare video al unui martor din Cambrils, făcută publică de El Pais, arată imagini cu trei dintre cei uciși. Bărbatul care filmează observă că cei aflați la pământ aveau centuri explozive la brâu.

Forţele de ordine au anunţat că situaţia din Cambrils – o staţiune populară aflată la sud-vest de Barcelona – este sub control.

O echipă de genişti urma să detoneze controlat centurile cu explozibil ale teroriştilor.