Confidenţialitate

Crește bilanțul atentatului din Spania: 13 morți și 100 de răniți

Bilanțul răniților a ajuns la 100, în timp de 13 persoane și-au pierdut viața, potrivit ultimelor date oficiale. Printre răniți se află și un român, informație confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor făcute sub coordonarea Celulei de criză a MAE, convocată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost identificat un cetăţean român printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistenţă consulară, a adăugat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a reacționat pe Twitter precizând că “teroriștii nu vor înfrânge niciodată un popor unit. Întreaga Spanie e alături de victime și de familiile acestora”.

Poliția face apel să nu mai fie răspândite dezinformări sau imagini cu operațiunile în desfășurare

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, poliția catalană lansează un apel public pentru a nu mai distribui imagini sau înregistrări video cu acțiunile poliției sau imagini tulburătoare cu atacul terorist din centrul Barcelonei și sfătuiește pe toți cei intersați să urmărească sursele oficiale de informare.