Alexandru Cumpănașu: ”Eu am cerut expres să fiu verificat. Au încercat să îmi distrugă imaginea.”

Alexandru Cumpănașu reacționează într-o declarație pentru RTV privind anchetarea lui de către Poliția Capitalei. Cumpănașu susține că el a cerut cercetarea.

”În primul rând nu spun că minte nimeni, dar e o informație falsă. Nu e nicio verificare a niciunui parchet. Nu știu ce surse aveți, dar e o minciune grosolană.

Am vorbit cu purtătorul de cuvânt, mi-a spus că nu există niciun dosar pe numele Cumpănașu. Eu am rugat Poliția să verifice toate clipurile, toate comentariile. Eu am cerut expres să fiu verificat. Au încercat să îmi distrugă imaginea.”, a spus Alexandru Cumpănașu pentru România TV.

Poliția Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe reţeaua Tik Tok.

Cercetările au loc după ce mai multe persoane au reclamat că postările lui Cumpănaşu şi modul în care interacţionează cu elevii sunt deplasate.

Pe Tik Tok, Alexandru Cumpănaşu se numeşte „proful online”. Este urmărit de peste 520 de mii de persoane. Promite mentorat și coaching pentru elevi, studenți și părinți.
Dar în postările sale îi încurajează, de exemplu, pe elevi, să nu ţină camerele video deschise în timpul cursurilor online şi să nu-şi facă temele de vacanţă.

Alte discuţii cu elevii sunt cu aluzii sexuale. Unei fete i-a spus că are un păr frumos şi este destul de dezvoltată, de exemplu.

Poliţia face verificări să vadă dacă este sau nu cazul să deschidă o anchetă – pentru instigare la ură sau corupere de minori.

Într-o declarație pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, procurorul Marius Iacob, spune că cercetările sunt la început.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS