Această informație vine în urma cercetărilor și studiilor care au arătat că indiferent de cât de repede sau cât de mult alergăm, vom trăi mai mult.
Cercetătorii au studiat mai mult de 50000 de persoane adulte, cu vârste peste 18 ani pe o perioadă de 15 ani. Participanții au răspuns la întrebări despre diverse obiceiuri, inclusiv alergatul.
Pe parcursul celor 15 ani, 3400 de participanți au decedat, iar dintre decese aproape jumătate au fost cauzate de boli cardiovasculare.
Concluziile studiului publicat recent în Revista Colegiului American de Cardiologie au fost că cei care obișnuiau să alerge au trăit în medie cu 3 ani mai mult decât cei care nu aveau acest obicei.
De asemenea, cei care alergau de 6 ani sau mai mult, au avut cu 30% mai mic riscul de deces în general și cu 50% mai mic riscul de a deceda din cauza bolilor de inimă sau din cauza atacului vascular cerebral.
Alergatul poate fi un exercițiu mai bun pentru persoanele sedentare, decât alte exerciții moderate ca intensitate a efortului fizic.
Alte studii care recomandă sportul au arătat că femeile aflate în perioada reproductivă, dar și cele la menopauza care preferă exercițiile fizice, mișcarea și diferite sporturi, indiferent de intensitate efortului, au riscul mult mai mic de a se confrunta cu cancerul de sân.
Plimbările, alergările şi alte exerciţii aerobice pot preveni și apariţia bolii Alzheimer.