Alegeri locale 2016 în Târgu Mureș: Trimis în judecată pentru corupție, Dorin Florea candidează pentru un nou mandat

Actualul primar al municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, rămâne favoritul competiției electorale din 5 iunie.

Dorin Florea va candida pentru un nou mandat la primărie, chiar dacă a fost trimis în judecată într-un dosar de corupție, iar într-un alt dosar este urmărit penal tot pentru fapte de corupție.

Dorin Florea are 4 mandate de primar și unul de prefect, a trecut de la PNȚCD la independent, apoi a fost susținut de PSD.

Ulterior a ajuns la PD, iar acum în PNL, după fuziunea PDL – PNL. Este coleg de partid, dar și de dosar penal cu cel pe care-l declara inamicul său nr. 1: Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș (click pentru detalii)

Dorin Florea este considerat „stâlpul românismului”, aceasta fiind și principala calitate care l-a propulsat de atâtea ori în fotoliul de primar. Medic de profesie, a renunțat la meserie imediat după 1990 ocupând funcții publice. În tot acest timp a acumulat o avere impresionantă despre care spune că este moștenire.

S-a remarcat datorită discursului ieșit din tipare, are carismă și capacitate de a strânge masele. Este coleric și lipsa de stăpânire l-a făcut să apară în public în circumstanțe lipsite de eleganță: înjură, sare la bătaie, jignește.

Toate acestea, în loc să atragă oprobriul public, au dus la creșterea popularității lui. Se mândrește cu ceea ce face bine, iar pentru ceea ce iese rău dă vina pe alții. Cu toate acestea, este cel mai influent lider local.

Citește și: Alegeri locale 2016 în Târgu Mureș: Contracandidații lui Dorin Florea la primărie 

În legătură cu dosarul în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, cu finanțarea ilegală a Asociației Sportive Fotbal Club, Dorin Florea spune: „Mie mi se impută de ce am semnat — nici nu e semnătura mea, ci este ștampila pusă pe un material care a intrat în Consiliul Local. Dacă CL îl respingea, nu era nimeni vinovat, dacă l-a aprobat e de vină primarul.”

Recent, chiar în ziua în care și-a anunțat candidatura de independent pentru un nou mandat, DNA a anunțat că Dorin Florea este urmărit penal într-un alt dosar de corupție, pentru luare de mită. Urmărit penal este și fiul lui, Dan Florea, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, primarul a propus hotărâri de consiliu în favoarea unui om de afaceri care i-ar fi dat fiului primarului un apartament.

Inițial, Dorin Florea nu a mai vrut să candideze dorind să-l arunce în competițe pe senatorul Marius Pașcan.

Fost jurnalist, acesta a devenit purtătorul lui de cuvânt în primul mandat și apoi, în perioada de glorie a PD, prefect. Extrem de sărac pe vremea când era jurnalist, Marius Pașcan a devenit în mod miraculos extrem de prosper. Și el spune că a primit moșteniri care l-au făcut proprietar de imobile și mașini. Se pare că sondajul de opinie nu a fost tocmai favorabil moștenitorului „stâlpului românismului”, așa că Dorin Florea, invocând cererea populației a decis să joace rolul victimei în dosare și să își anunțe candidatura.

Cora Muntean, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS