Alegeri locale 2016 în Târgu Mureș: Contracandidații lui Dorin Florea la primărie

La Târgu Mureș, adversarul tradițional al candidatului român este candidatul UDMR.

Formațiunea a aruncat la alegerile precedente candidați notorii, Borbely Laszlo, Gyorgy Frunda, însă aceștia nu au reușit să adune suficiente voturi și nici să alunge spaimele românilor.

La alegerile din 5 iunie, UDMR merge pe mâna unui intelectual care, pentru a putea face pact și cu celelalte formațiuni maghiare,  PCM și PPMT, s-a declarat independent.

Este vorba despre directorul Muzeului Județean Mureș, Soos Zoltan, un politician fără notorietate care a încercat să câștige simpatia locuitorilor luptând pentru închiderea combinatului Azomureș.

Acțiunile lui nu au avut efectul scontat, la manifestările organizate de el fiind prezente puține persoane, majoritatea ecologiști.

Este posibil ca un new-entry în politică, inițiatorul legii care permite înființarea unui partid cu 3 membri, Dan Mașca, fondatorul Partidului Oamenilor Liberi, să strice jocurile ambilor candidați și să fie cel care înclină balanța.

El are simpatizanți români și maghiari și, în funcție de docilitatea alegătorilor, va „fura” de la unul mai mult, de la celălalt mai puțin.

Nu este de neglijat faptul că românii mai au și alți candidați: Ionela Ciotlăuș (ALDE) și Nicolae Matei (PMP).

Cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului pentru depunerea candidaturilor, PSD a anunțat pe cine va arunca în cursa pentru Primăria Târgu Mureș. PSD Mureș a făcut mai multe sondaje de opinie, dar toate numele pe care a contat partidul sunt fără importanță, fără notorietate și fără șansă. În cele din urmă social-democrații s-au hotărât și au anunțat candidatul: avocatul Sergiu Papuc, în vârstă de 31 de ani.

În ultimii ani, social democrații au mimat participarea la competiția electorală, ei susținându-l, din umbră sau pe față, pe Dorin Florea.

Cora Muntean, corespondent Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS