Alegeri locale 2016 în Bacău: Condamnat în primă instanță, Romeo Stavarache candidează din nou la Primărie

Romeo Stavarache, primarul suspendat al Bacăului, va candida la alegerile din 5 iunie pentru un nou mandat, chiar dacă a fost condamnat în primă instanță într-un dosar penal, iar în altele este cercetat tot pentru corupție. Romeo Stavarache își dorește să obțină al patrulea mandat de primar, dar de această dată ca independent.

El și-a depus candidatura prin intermediul avocatei sale, după ce la începutul lunii martie, judecătorii i-au interzis să mai exercite atribuțiile de edil.

Romeo Stavarache a câștigat prima dată alegerile în Bacău în 2004, iar de atunci a fost reales la fiecare scrutin. Din 2014 a fost suspendat de două ori din funcție, din cauza anchetelor penale.

În vara anului 2014, imediat după ce a fost arestat preventiv, Romeo Stavarache a fost retras de PNL din toate funcţiile pe care le deţinea. Acum PNL l-a înscris în cursă pe Dragoş Luchian.

În 2015, Romeo Stavarache a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind atribuirea ilegală a unui apartament unui funcționar din Primăria Bacău.

Într-un alt dosar, Romeo Stavarache a fost trimis în judecată în iulie 2014, fiind acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită după ce, în perioada 2008-2011, ar fi primit suma totală de 2,3 milioane de lei de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Vasile Cenuşă şi Liviu Goian, precum şi de la fostul director Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est Constantin Apostol.

În acest dosar a fost arestat preventiv și la domiciliu mai multe luni.  De fiecare dată când a fost arestat, Romeo Stavarache a acuzat probleme cardiace și a cerut să fie internat la o clinică  din Iași.

Cine sunt contracandidații lui Romeo Stavarache la Primăria Bacăului

Pe lângă Romeo Stavarache, în cursa pentru Primăria Bacău s-au mai înscris alți 10 candidați, între care patru independenți, inclusiv Stavarache.

Celelalte trei persoane care candidează fără sprijinul unui partid sunt Emil Melinte, Marian Dămoc, Cristian Ghingheş.

Candidatul PSD este deputatul Cosmin Necula, din partea PNL şi-a depus candidatura senatorul Dragoş Luchian, iar sub sigla PMP s-a înscris fostul prefect al judeţului Constantin Scripăţ.

În cursă mai intră Cristinel Manolache din partea PSRO, fost militar in Legiunea Străină Franceză timp de 16 ani.

Claudiu Dorneanu – M10

Ştefan Daniel Dragoş – ALDE

Dan Dumitraşcu – PND

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS