Confidenţialitate

Alec Baldwin, acuzat de omor din culpă în cazul Halynei Hutchins

Actorul Alec Baldwin a fost acuzat de omor involuntar din culpă în cazul împușcării fatale pe platoul de filmare a unui director de imagine în timpul unei repetiții pentru filmul western „Rust”, scrie The Guardian.

Armurierul care supraveghea armele din film, Hannah Gutierrez Reed, a fost, de asemenea, acuzată de omor involuntar din culpă în cazul împușcăturilor din New Mexico în 2021.

Procurorul districtului Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunțat joi acuzațiile într-o declarație și pe rețelele de socializare, fără apariții publice ale procurorilor.

Cineasta Halyna Hutchins a murit la scurt timp după ce a fost rănită de un foc de armă în timpul pregătirii unei scene la ferma de la periferia orașului Santa Fe, la 21 octombrie 2021. Baldwin îndrepta un pistol spre Hutchins când arma s-a descărcat, ucigând-o pe aceasta și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Șeriful comitatului Santa Fe, Adan Mendoza, care a condus ancheta inițială privind moartea lui Hutchins, a descris situația drept un „neglijență” pe platoul de filmare. Dar a lăsat deciziile privind eventualele acuzații penale în seama procurorilor după ce a prezentat în octombrie rezultatele unei anchete care a durat un an. Raportul respectiv nu a precizat cum a ajuns muniția reală pe platoul de filmare.

Preluând controlul anchetei, Carmack-Altwies a primit o cerere de urgență de 300.000 de dolari pentru ca statul să plătească un procuror special, un anchetator special și alți experți și personal.

Baldwin – cunoscut pentru rolurile sale din „30 Rock” și „The Hunt for Red October” și pentru imitarea lui Donald Trump în „Saturday Night Live” – a descris uciderea lui Hutchins drept un „accident tragic”.

El a încercat să își reabiliteze numele dând în judecată persoanele implicate în manipularea și furnizarea armei încărcate care i-a fost înmânată pe platou. Baldwin, care este și coproducător la „Rust”, a declarat că i s-a spus că arma era sigură.

În procesul său, Baldwin a declarat că, în timp ce lucra la unghiurile de filmare cu Hutchins în timpul repetițiilor pentru o scenă, a îndreptat arma în direcția ei și a tras înapoi și a eliberat ciocanul armei, care s-a descărcat.

Biroul medicului legist din New Mexico a stabilit că împușcătura a fost un accident, în urma finalizării unei autopsii și a unei analize a rapoartelor poliției.

Biroul de sănătate și siguranță în muncă din New Mexico a aplicat amenda maximă împotriva Rust Movie Productions, pe baza unei relatări dureroase a eșecurilor în materie de siguranță, inclusiv a mărturiei că managerii de producție au luat măsuri limitate sau nu au luat nicio măsură pentru a rezolva două cazuri de ratare a muniției cu gloanțe oarbe pe platou înainte de împușcătura fatală.

Rust Movie Productions continuă să conteste baza amenzii de 137.000 de dolari aplicate de autoritățile de reglementare, care susțin că managerii de producție de pe platou nu au respectat protocoalele standard ale industriei pentru siguranța armelor de foc.

Armurierul care a supravegheat armele de foc de pe platoul de filmare, Hannah Gutierrez Reed, a fost subiectul unei mari părți a analizei în acest caz, împreună cu un furnizor independent de muniție.

Un avocat al lui Gutierrez Reed a declarat că armurierul nu a pus un glonț real în arma care l-a ucis pe Hutchins și crede că aceasta a fost victima unui sabotaj. Autoritățile au declarat că nu au găsit nicio dovadă în acest sens.

Sursa foto: Twitter / Piers Morgan

Citește și: Alec Baldwin a ajuns la un acord cu familia răposatei Halyna Hutchins, pe care a împușcat-o accidental pe platourile de filmare