Confidenţialitate

Alba: Percheziții într-un dosar de camătă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Alba efectuează 6 percheziţii, din care 5 în Lupeni, județul Hunedoara și una în Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de camătă.

În perioada decembrie 2020 – iunie 2021, o femeie, de 42 de ani, din Lupeni, județul Hunedoara, ar fi acordat 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună, din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal.

Partea vătămată ar fi fost prejudiciată cu suma de 37.312 lei, care ar fi fost plătită, până în prezent, cu titlu de dobândă.

La percheziții, alături de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, participă polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale.