Confidenţialitate

Agenția de turism Mareea intră în insolvență

Încă o agenție de turism intră în insolvență. Este vorba despre agenția MAREEA, care a anunțat într-un comunicat pe pagina lor oficială că nu mai poate onora rezervarile clientilor.

“Incepând de astăzi, 03.09.2016, MAREEA este în imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. În consecință vom declanșa procedura de insolvență și vom încerca, în perioada imediat următoare, să gestionăm exclusiv rezervările curente (turiștii aflați în acest moment în unitățile de cazare din țară și străinătate).

Astfel, începând cu data de 04.09.2016 nu vom mai putea onora nici una dintre rezervările confirmate. Pentru recuperarea sumelor datorate de către MAREEA, vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate nr: 8100258X ) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor.

Regretăm întreaga situație precum și neplăcerile cauzate.”

CE POT FACE CLIENTII MAREEA
Reprezentantii agentiei – care nu au putut fi contactati pana in acest moment –  anunta ca  în perioada următoare incearca să gestioneze exclusiv rezervările curente, adica turiștii aflați în acest moment în hoteluri din țară și străinătate.

Turistii care inca nu au plecat in vacantele platite catre Mareea sunt rugati sa se adreseze asiguratorului societății pentru a-si recupera sumele platite. In acelasi timp, pentru a obtine mai multe informatii, pot suna si la numarul de telefon al agentiei, 021.9988.

De altfel, agentia Mareea s-a şi retras vineri din patronatul asociației nationale a agențiilor de turism din România.

MAREEA, locul 13 in clasamentul agențiilor de turism din România

Într-un clasament realizat de ANAT al celor mai mari 30 de agenţii de turism din România, agenția MAREEA figura pe locul 13.  Touroperatorul Mareea a avut anul trecut afaceri de 66,3 milioane lei. Asigurarea obligatorie pe care agenţia trebuie să o aibă pentru a primi licenţa de funcţionare este făcută la Generali România şi are un plafon de despăgubire de maximum 50.000 de dolari, o valoare ce poate acoperi daunele doar pentru câteva familii.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că autoritatea a fost săptămâna trecută în control la Mareea, dar că acum proprietarul companiei, Marius Usturoiu, “nu mai e de găsit”.

Nu este prima agenție de turism care a intrat în insolvență. Recent, Genius Travel, a intrat în insolvență, și peste o sută de clienți nu au putut să plece în vacanțele plătite. Fondul de despăgubiri a fost de doar 136.000 de euro, astfel încât doar 10 -15 turişti care şi-au cumpărat vacanţe de la această agenție ar putea primi banii înapoi. Procedura este una anevoioasă.