Confidenţialitate


Adrian Hădean: “Și cei care dau 5 lei pe o farfurie și cei care dau 50 de euro pe un meniu au aceeași pretenție de bază”


Adrian Hădean: “Și cei care dau 5 lei pe o farfurie și cei care dau 50 de euro pe un meniu au aceeași pretenție de bază”

“Periodic intru în restaurante în care mâncarea e de nemâncat. Restaurante în care bucătarul cu vestonul pe el, stă la țigară ori la o bere cu barmanul, la masa din colț, sau, din contră, restaurante care arată foarte bine, servirea e ireproșabilă, farfuriile sunt grozav de arătoase dar mâncarea e lipsită de gust, în ciuda prețului ridicat.

Asta se întâmplă pentru că bucătarul fie nu știe, fie a uitat pentru cine gătește: pentru client.

Suntem bucătari și asta facem, le dăm oamenilor să mănânce, mai ieftin ori mai scump, în funcție de specificul localului, de publicul țintă și de ambițiile patronului.

Nu gătim pentru animale, gătim pentru oameni! Nu gătim pentru orgoliul nostru ci pentru oamenii care mănâncă mâncarea noastră.

Dacă vrem să fim respectați ca breaslă, trebuie să învățăm să ne respectăm clienții, fie că gătim într-o cantină care vinde supa cu 5 lei porția, un bistro în care coastele-s 20 de lei sau un restaurant care vinde miel cu 80 de lei farfuria.

Și cei care dau 5 lei pe o farfurie și cei care dau 50 de euro pe un meniu au aceeași pretenție de bază: vor ca mâncarea pe care o mănâncă să fie în primul rând cinstită, abia apoi grozavă, delicioasă, extraordinară”, şi-a început emisiunea Medium Rare de duminică chef Adrian Hădean.

Emisiunea Medium Rare din această săptămână îl aduce în studioul Europa FM pe chef Joseph Hadad, un invitat a cărui carieră de zeci de ani e definită de respectul pentru client și pasiunea pentru mâncare.

Interviul video complet îl găsiţi pe europafm.ro, în pagina emisiunii Medium Rare.


Ultimele stiri
Apelurile telefonice de tip fraudă, inițiate din afara României, vor fi blocate de pe 7 iulie, anunță ANCOM …

Ilie Bolojan i-a răspuns lui Marcel Ciolacu după ce PSD a spus că nu poartă vina pentru deficitul…

Peste 1.000 de angajați ai MAI vor fi prezenți în această vară pe litoral | AUDIO

Primul pachet de măsuri fiscal-bugetare, discutat la Palatul Victoria. Ilie Bolojan: Ne propunem ca, după ședința de guvern,…

Canicula afectează circulația trenurilor CFR. Acestea vor avea întârzieri în perioada următoare | AUDIO

Patronatele reclamă, după întâlnirea cu premierul, că tăierea voucherelor de vacanță afectează vizibil Horeca: „Se închid restaurante și…

Bucătării neigienizate și lipsa autorizației de securitate la incendiu, nereguli găsite la cămine de bătrâni din București. Inspectorii…

Invazie masivă de lăcuste în Delta Dunării. Fermierii se tem că își vor pierde culturile: „Devorează tot în…

Acordul de pace dintre Rusia și Ucraina, fără progrese. Trump a vorbit la telefon cu Putin: „Nu cred…

Reforma Romsilva. Diana Buzoianu: „Nu vor exista în continuare aceleași sporuri și aceleași beneficii care au fost. România…



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.