Confidenţialitate

Adolescenții și tinerii, afectați psihologic de pandemie | AUDIO

Aproximativ 80% dintre români au trăit în pandemie cel puțin un simptom psihologic negativ, arată un studiu realizat de Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei iSense Solutions.

Printre altele, este vorba despre oboseală, insomnie și anxietate.

Adolescenții care nu merg la școală de peste un an resimt și ei pandemia grav.

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei arată într-o cecetare realizată online, între 23 și 26 februarie că 54% dintre cei intervievați, toți adulți, s-au plans că fac mai puțină mișcare, 41% se simt obosiți și peste o treime anxioși și iritați.

Studiul mai arată că tinerii sunt un grupul cel mai vulnerabil, majoritatea celor intervievați au declarat că sunt afectați de pandemie.

Președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, Diana Vasile, spune că angajatorii ar trebui să creeze programe de recuperare și de stimulare a rezilienței angajaților.

Adulții care au copii care nu merg la școală de peste un an suferă o dublă presiune în pandemie, spune și psihologul Yolanda Crețescu.

Odată cu această închidere și deschidere a școolilor, a îndepărtării de prieteni, copiii au avut o nevoie mai mare de înțelegere și de sentimentul de comunitate acceptată. 

Psihologul Yolanda Crețescu le recomandă copilor care se simt singuri acum să-și facă o rutină a ieșitului din casă.

A sta în casă, doar în casă, nu este o soluție. Acest virus poate fi contracarat, gestionat. Putem să ne plimbăm cu un prieten, dacă păstrăm masca, dacă păstrăm igienă. Pot să mă joc cu mingea la un coș de basket în parc.

Iar dacă sunt adolescenți pe frecvență care vor să discute cu un psiholog, pot apela la adolescents.deprehub.ro la 0374.461.461.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.