Confidenţialitate

Adolescentă din Gorj, vaccinată anti-Covid cu un ser aprobat doar pentru adulți, trimisă acasă fără adeverință de imunizare

O adolescentă din Gorj a fost vaccinată anti-Covid din greșeală cu ser destinat persoanelor peste 18 ani. Tânăra are 17 ani și cei de la centru au refuzat eliberarea unei adeverințe de vaccinare.

Fata a fost miercuri la centrul de vaccinare amenajat lângă un liceu din Târgu-Jiu pentru a se programa pentru imunizare.

A prezentat atunci CNP-ul și numele, iar reprezentanții centrului au stabilit ca joi, la ora 11,00 să vină pentru a fi vaccinată.

S-a conformat, a prezentat cartea de identitate și a fost condusă în cabina de vaccinare. După ce a primit serul de la Johnson&Johnson, a fost invitată în sala de așteptare.

Abia în momentul în care trebuia eliberată adeverința de vaccinare, cei din centru au văzut că nu are 18 ani.

Au refuzat să-i elibereze adeverința, motivarea fiind aceea că sistemul informatic nu poate elibera acest document pentru că este minoră.

Adolescenta a fost trimisă acasă și i s-a spus că dacă are probleme de sănătate să meargă la spital. Se fac verificări în acest moment de către DSP Gorj.

  • Gabriela Mladin

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea