Acuzații de șpagă la morga Spitalului Județean Suceava

Doi suceveni susțin că o angajată de la morga Spitalului Județean Suceava le-a cerut 100 de lei atunci când au mers să preia trupurile neînsuflețite ale rudele decedate. Banii au fost puși într-o cutie de pantofi.

Ambii povestesc spun că au avut probleme și când au vrut să recupereze telefoanele, actele sau bijuteriile părinților care au murit în unitarea sanitară, devenită focar după infectarea a peste 200 de cadre medicale.

Pe 4 aprilie, Vasile Costeniuc a mers la Spitalul Județean Suceava să ia trupul neînsuflețit al tatălui său și spune că o angajată a morgii unității medicale i-a cerut bani.

„Stând acolo, eram cu șoferul mașinii cu care am preluat decedatul și vine o asistentă, angajată a morgii, nu trebuie să bag toată instituția. Ea mi-a luat banii. , mi-a spus. Eu nu am înțeles ce trebuie să dau, ca să îl spele, ca să îl îmbrace”, a declarat Vasile Costeniuc pe Mediafax.

Bărbatul spune că l-a întrebat pe șoferul mașinii mortuare despre ce e vorba, iar acesta i-a răspuns că trebuie să dea 100 de lei.

„Iau de la fratele meu 100 de lei și intru înăuntru, chiar după ușă, aveau o cutie de pantofi și am pus acolo 2 de 50 ( n.r. două bancnote de 50 de lei). A pus capacul la cutie și după îmi spune dacă nu vreau să fac o poză. Am zis că îmi face un favor, că nu am voie să fac poze. I-am făcut o poză tatălui meu, imediat a închis sacul, a pus capacul, suruburi, sigilat și la mașină. (…) Bani pentru nimic la morgă. După ce că omul e supărat, vai de capul lui, îi mai iei și bani. Pentru ce, nu știu. Să facă ce?”, a povestit Vasile Costeniuc.

„Nu că ar fi vinovată ea, dar tot se dădea ea de ceasul morții că ar căuta telefonul și nu îl găsea. Am zis că cine știe pe unde e, asta e. (…) După ce mă dezmeticesc eu mă întreb de ce am dat 100 de lei. , îmi spune șoferul”, a mai spus suceveanul.

Vasile Costeniuc nu este singurul căruia i-au fost ceruți bani la morga din Suceava.

Lucian Ciobanu a declarat că s-a certat cu angajații de acolo pentru a putea să recupereze telefonul, actele și bijuteriile mamei sale.

„Mi-au cerut 100 de lei, să îi punem într-o cutie de carton, că . Tata a pus 100 de lei și a luat 50 înapoi, că erau mai mulți bani acolo și s-au supărat doamnele. Ne-au zis să mai punem 100. Ne-am luat cu ele în gură și nu am mai pus nimic, au rămas numai 50 de lei puși”, a povestit acesta.

„Nu voiau să ne mai dea telefon, bani, cercei, lucrurile mamei. După o ceartă scurtă le-au adus de pe undeva din spital. Nu mi-au spus că au fost pierdute, tot îmi aduceau bagajul pe care i-l trimisesem pachet cu o zi înainte, că îmi ceruse mama pijamale și prosoape. Le-am spus că vreau geanta cu care s-a internat acum 3 săptămâni și jumătate și cu bunurile ei. Până la urmă mi l-au adus”, a adăugat el.

Europa FM a cerut un punct de vedere față de aceste situații de la noua conducere a spitalului sucevean. Pentru moment, răspunsul nu a venit.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS