Confidenţialitate

Acizii grași Omega-3 ne feresc de bolile psihice

Acizii grași Omega-3 vin în ajutorul tinerilor care prezintă un risc crescut de a dezvolta schizofrenie, ferindu-i pe aceștia de apariția bolii.

Într-un studiu trecut din anul 2010, cercetătorii australieni au raportat că administrarea de suplimente de Omega 3 timp de 12 săptămâni a întârziat debutul episoadelor de tulburări psihice cu până la un an in rândul participanților la studiu – tineri cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani.

Într-un studiu recent, aceeași echipă de cercetători a verificat starea persoanelor care au luat parte la studiul din 2010.

Ei au descoperit că doar 9,8% din grupul celor care au primit suplimente Omega-3 au dezvoltat psihoză – episod în care se pierde contactul cu realitatea, simptom al mai multor tulburări psihice, inclusiv al schizofreniei.

Cei care nu au primit suplimente cu Omega-3 sau au primit un supliment placebo au dezvoltat psihoză mai rapid și au prezentat, în ansamblu, riscuri mai mari de a avea tulburări psihice.

Acizii grași esențiali Omega-3 sunt larg cunoscuți drept “grăsimile bune”

Acizii grași Omega-3 ajută la menținerea echilibrului nivelului de colesterol din organism si reduc riscurile de boli cardiovasculare și articulare, alături de alte beneficii aduse sănătății corpului nostru.

Colegiul Medicilor Psihiatrii din Marea Britanie susține că Omega-3 contribuie la îmbunătățirea procesului de învățare și asigură stabilitate mentală.

În același timp, nu există suficiente dovezi pentru a recomanda Omega-3 ca o alternativă la antidepresive sau alte medicamente folosite în psihiatrie, de aceea consultul la medic și recomandările acestuia rămân de referință.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.