Confidenţialitate

Achiziție pe care CFR Călători intenționa s-o facă, blocată și reclamată la DNA. UPDATE: Reacția CFR

Achiziția de automotoare pe care CFR Călători intenționa să o facă nu va merge mai departe, în acest caz fiind și un dosar deschis la DNA, a declarat, luni seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la Realitatea Plus. Compania de căi ferate ar fi urmat să cumpere prin achiziție directă șapte automotoare de la Electroputere Pașcani.

UPDATE: În urma acestei informații, CFR Călători a reacționat printr-un comunicat de presă și a transmis că “informăm opinia plublică despre faptul că nu există o asemenea achiziție. Nu are comentarii suplimentare față de această informație nereală”. Compania nu a vorbit însă despre faptul că ministrul Transporturilor, Lucian Bode a vorbit de faptul că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anchetează respectiva achiziție.

Știrea inițială:

Bode a trimis Corpul de Control din subordinea ministerului pe care îl conduce la CFR Călători și au fost descoperite mai multe nereguli.

“Eu vă spun așa: 126 de milioane de lei, bani pe care compania CFR Călători i-a primit din subvenție, în loc să își plătească datoria către CFR Infrastructură, și anume acea taxă de utilizare a infrastructurii, s-au gandit ei, în ințelepciunea lor, să achiziționeze cele șapte automotoare. Eu cred că nu s-au gandit bine.

Achizitia nu merge mai departe. Spun foarte clar că nu, pentru că acolo este și un dosar deschis la DNA, unul dintre cei care au decis acolo s-a detonat, s-a dus și s-a autodenunțat, înțeleg.“, a afirmat ministrul, la Realitatea Plus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La conducerea CFR Călători se află Valentin Dorobanțu, demis în 2014 de la conducerea aceleiași companii pentru magagement defectuos.

“De ce mai este director acolo? Pentru că eu vreau să numesc un manager în orice companie care să ducă compania înainte. Am identificat mai mulți manageri, dar nu m-am grăbit să iau decizii așa, de dragul de a lua decizii”, a explicat ministrul.