Accidentul aviatic în care a murit starul rock ‘n’ roll Buddy Holly ar putea fi reanchetat

Prăbuşirea avionului în urma căruia starul rock ‘n’ roll Buddy Holly a murit la 22 de ani ar putea fi anchetată din nou de experţii americani.

Buddy Holly, Ritchie Valens şi Jiles P Richardson, cunoscut drept Big Bopper, toţi trei în vârstă de 22 de ani, au murit după ce avionul care tocmai decalase din Iowa s-a prăbuşit, pe 3 februarie 1959. Pilotul şi-a pierdut şi el viaţa.

‘Analizăm petiţia de a revizui prăbuşirea [din cazul] Buddy Holly’, a anunţat miercuri Comitetul de Siguranţă a Transportului din SUA, scrie BBC News.

Rapoartele întocmite în urmă cu 56 de ani au confirmat drept cauze pentru eroarea de pilotaj a tânărului de 21 de ani Roger Peterson şi informarea meteorologică eronată primită de acesta.

Buddy Holly (Charles Hardin Holley), născut în 1936, a fost un pionier al muzicii rock ‘n’ roll. Deşi succesul său a durat doar un an şi jumătate înaintea accidentului aviatic care i-a curmat viaţa, Buddy Holly este descris de critici drept ‘singura cea mai influentă forţă creativă din rock ‘n’ roll-ul de început’ (Bruce Eder). Buddy Holly i-a inspirit prin creaţia sa pe artiştii contemporani, în special pe The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan şi Elvis Costello. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Buddy Holly pe locul 13 în lista celor mai mari artişti din toate timpurile.

În acest weekend, Europa FM a pregătit o reîntâlnire cu cele mai bune piese de colecţie pe care nimeni nu le poate uita. Weekendul Oldies but Goldies vă aduce la Europa FM şi câteva dintre cele mai apreciate piese ale lui Buddy Holly.