Confidenţialitate

Absolvenții de liceu depun în aceste zile dosarele pentru înscrierea la facultate

Zile încărcate pentru absolvenții de liceu, care au trecut de examenul de bacalaureat: se depun dosarele pentru înscrierea la facultate.

Anul acesta, pentru un loc la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală, concurează  6,9 candidați.

Competiția este acerbă: sunt 640 de locuri finanţate de la buget şi 155 cu taxă, dorite de 4.400 de tineri.

Viitorii specialiști în medicină și farmacie așteaptă, însă, să dea examenul de admitere pe 25 iulie, la Facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ” Carol Davila” București.

La concurs au fost scoase în total 950 de locuri la buget şi 470 la taxă.

Universitatea Bucureşti a simplificat procesul de înscriere la admiterea din 2016, pentru cele 10.400 de locuri care îi așteaptă pe candidații din acest an.

Ei nu mai sunt nevoiți să depună copiile legalizate ale actelor necesare.

Academia de Studii Economice, cu cele 12 facultăţi, pune la dispoziţie tinerilor aproape 5.900 de locuri, dintre care, aproape jumătate sunt la buget.

La ASE, mulți recunosc că nu au multe în comun cu economia, dar trebuie să termine o facultate.

Pe de altă parte, Universitatea Politehnica din Bucureşti anunță că va asigura cazarea gratuită pentru toţi candidaţii din provincie şi pentru câte un însoţitor al acestora, dacă se solicită acest lucru.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative scoate la concurs 750 de locuri la buget dintre care, la Facultatea de Administraţie Publică, sunt 225 de locuri.