Confidenţialitate

Abcesul dentar netratat poate pune viața în pericol

Igiena cavității bucale este un element important pe lista activităților zilnice. Spălatul pe dinți dimineata și seara, înainte de culcare, trebuie să fie un obicei chiar din copilărie.

Acordați atenție nu numai pastei de dinți pe care o folosiți, dar și periuței, care trebuie menținută curată și care trebuie schimbată periodic pe parcursul unui an.

Mergeți la medicul dentist pentru un control de rutină și pentru periaj profesionist și detartraj. Nu așteptați să apară probleme grave.

Urmăriți cu atenție sănătatea dinților și gingiilor. Sângerările gingivale, gustul neplăcut în gură, durerile severe la mestecat, toate acestea pot fi semnele și simptomele unei infecții dentare.

Atunci când la baza unui dinte, în gingie, apare o umflătură roșie și dureroasă înseamnă că s-a format un abces dentar. Resturile alimentare împreună cu bacteriile din cavitatea bucală formează placa dentară.

Aceasta, dacă nu este îndepărtată în mod regulat prin periajul dinților și cu ajutorul aței dentare, conduce la apariția cariilor, dar și la afectarea gingiei, producând inflamație, infecție și apariția abcesului, care în stadii avansate poate cauza chiar și distrugerea osului în care dinții stau așezați.

Abcesul dentar netratat poate pune în pericol viața, având în vedere că infecția se poate răspândi și în alte zone ale corpului.

Până ajungeți la cabinet pentru a fi tratat de către un specialist puteți aplica gheață sau comprese reci la nivelul obrazului și evitați căldura locală.

Analgezicele și antiinflamatoarele pot fi folosite respectând instrucțiunile de pe prospect, dar este important să nu întârziați vizita la cabinetul stomatologic.