Confidenţialitate

A murit Răzvan Theodorescu, academician și vicepreşedinte al Academiei Române. Avea 83 de ani

Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani, potrivit Agerpres.

Academicianul Răzvan heodorescu a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după cum a confirmat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa.

Răzvan Theodorescu se internase în unitatea medicală în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

„Cu durere în suflet anunţăm trecerea în eternitate a academicianului Răzvan Theodorescu, membru al Consiliului Ştiinţific al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Biblioteca Metropolitană Bucureşti îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate, tuturor prietenilor şi celor care l-au cunoscut”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a BMB.

„Cu adâncă tristețe am aflat despre moartea academicianului Răzvan Theodorescu, unul dintre oamenii aleși care și-au lăsat în mod profund amprenta în spațiul cultural și social românesc. Istoric de artă și doctor în ştiinţe istorice, va rămâne un exemplu de urmat pentru noi toți.
Am avut onoarea să ne auzim și să ne vedem cu diverse ocazii în ultima perioadă și m-am bucurat de sprijinul Domniei sale în colaborarea ministerului cu Academia, am primit cu recunoștință sfaturile prețioase oferite.
Director general al Televiziunii Romane imediat după Revoluție, ministru al Culturii între 2000 și 2004, Răzvan Theodorescu a fost și preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, membru titular al Academiei Române din 2000, al cărei corespondent era din 1993.
Profesor al mai multor universități din țară, și-a închinat întreaga viață culturii noastre, îmbogățind patrimoniul românesc. A fost și va rămâne unul dintre marii oameni ai acestei țări.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a transmis și Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Paco Rabanne a murit la 88 de ani. „Am avut mereu grijă ca hainele create de mine să înfrumusețeze femeia” | AUDIO