Confidenţialitate

Paco Rabanne a murit la 88 de ani. „Am avut mereu grijă ca hainele create de mine să înfrumusețeze femeia” | AUDIO

Designerul spaniol, Paco Rabanne, cunoscut pentru creațiile sale vestimentare excentrice și pentru parfumurile vândute în întreaga lume, a murit la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de compania care controlează casa de modă Paco Rabanne după retragerea din activitate a fondatorului acesteia în urmă cu peste două decenii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Francisco Rabaneda y Cuervo cunoscut ca Paco Rabanne a încetat din viață la Portsall, în Franța. Deocamdată cauzele morții sale nu sunt cunoscute, scrie cotidianul spaniol El Pais.

Născut în Spania, la 18 februarie 1934, la Pasaia, Gipuzkoa, creatorul de modă a fost cunoscut pentru creaţiile sale vestimentare în nuanţe metalice şi pentru colecţii inspirate din epoca spaţială a anilor 1960.

A intrat în contact cu lumea modei datorită mamei sale care a colaborat cu creatori de modă precum Givenchy, Balenciaga și Dior după ce familia s-a mutat în Franța, pe vremea când Paco Rabanne avea 5 ani.

Micul breton din Morlaix, fiul unor refugiați foarte săraci, nu și-a imaginat niciodată ca va fi cunoscut în lumea întreagă, spunea despre sine într-un interviu de acum câțiva ani.

El admitea atunci și influența mamei în munca sa, amintindu-și cuvintele ei care spuneau că nu are dreptul să distrugă frumusețea naturală a femeii.

„Am avut mereu grijă ca hainele create de mine să înfrumusețeze femeia”, povestea Paco Rabanne.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Dan Hosu a murit