Confidenţialitate

A început Campionatul European de Natație seniori, la care participă și David Popovici. „Obiectivul principal este să mă distrez” | AUDIO

Joi, la Roma, a început Campionatul European de Natație seniori. 11 sportivi români vor concura, în frunte cu David Popovici. Toți vor intra în concurs începând de vineri. În bazinul în care va înota și acum, Popovici a cucerit anul trecut 4 medalii, între care 3 de aur, la Campionatele Europene de Juniori.

Printre cei  11 sportivi români care vor concura la Campionatele Europene de la Roma sunt înotătorii David Popovici, Alexandra Dobrin, Alexandra Victorița Bogdăneci, Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin, Mihai Gergely, Andrei Mircea Anghel.

La sărituri în apă vor concura Amelie Forster și Angelica Muscalu iar la high diving Cătălin Preda și Constantin Popovici, multipli campioni.

În bazinul în care va înota și acum, David Popovici a cucerit anul trecut 4 medalii, între care 3 de aur, stabilind și 3 recorduri ondiale la juniori.

Acum, el vrea să cucerească noi titluri, a povestit la plecarea către Italia:

„Presiune nu e sigur, așteptările sigur sunt mai ridicate dar din fericire nu ne-am raportat niciodată la așteptări și nu o să ne raportăm niciodată. Ca rezultate, vreau să mă întorc cu cât mai multe medalii bineînțeles, ăsta e un bonus, dar ca întotdeauna obiectivul principal este să mă distrez.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

David va concura la probele de 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber și  ștafetă 4×100 m liber.

Românii intră în competiție de vineri, iar concursurile vor fi transmise de TVR.

Citește și: David Popovici donează casca și ochelarii cu care a devenit campion mondial la înot. „Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri”