A fost reluat traficul pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 67

Centrul Infotrafic anunta că, în jurul orei 17:35, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța traficul rutier a fost reluat pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67.

Din cauza unui accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule, circulația a fost întreruptă la km 67 al autostrăzii, pe sensul de mers București – Constanța, în zona Lehliu-Gară, și deviată de la km 64 al autostrăzii pe DN3A Lehliu-Gară – Drajna.

Pe celălalt sens de mers (Constanța – București), circulația nu a fost afectată.

3 oameni au murit, peste 50 au fost răniți și 29 de mașini au fost implicate – acesta este bilanțul accidentului de pe Autostrada Soarelui. Era ceață în momentul producerii carambolului.

Parchetul de pe lângă judecătoria Lehliu-Gară a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Polițiștii încearcă și ei să afle din ce cauză s-a produs accidentul.

Accidentul de pe Autostrada Soarelui a fost anuntat in jurul orei 9 dimineata. A fost activat codul roșu de intervenție, iar potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, peste o sută salvatori au intervenit în cazul accidentului. Ceața a fost principala cauză a accidentului. De altfel, ceața a îngreunat și interventia salvatorilor, afirmă secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat.

În total, 41 de persoane rănite în carambolul de pe A2 au fost transferate la 7 spitale din București. Doi dintre răniți se află în stare critică, la Spitalul Floreasca din București.

Compania Națională de Autostrăzi anunță că la momentul producerii accidentului de pe Autostrada Soarelui- soldat cu 3 morți și peste 50 de răniți- funcționau panourile de avertizare. Șoferii au fost sfătuiți să reducă viteza la 60 de kilometri pe oră între kilometrul 96 la autpstrăzii și kilometrul 117. Accidentul a avut loc însă la kilometrul 67, în zona Lehliu Gară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS