Confidenţialitate

Alți 21 de kilometri din secțiunea Muntenia a Autostrăzii Moldova vor intra în lucru. Grindeanu: „Doamne ajută să fie într-un ceas bun”

Ministrul Transporturilor anunță că s-a mai făcut un pas important pentru autostrada A7 cunoscută și ca Autostrada Moldovei. Vor intra în lucru 21 de kilometri din secțiunea Muntenia a acestei șosele de mare viteză.

Concret, este vorba despre lotul 1, Dumbrava-Mizil, al autostrăzii Ploiești-Buzău. A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor și ar trebui să fie gata în 20 de luni.

„Este o autostradă extrem de importantă, aşteptată de către românii din această zonă până la Paşcani şi care, cred eu, cu constructori serioşi care se vor ţine de termenele angajate, va fi finalizată în termenele pe care le au asumat prin contract”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

El a explicat că finanţarea este asigurată prin PNRR până la Paşcani, iar de acolo și până la Siret vor fi finanţări pe viitorul exerciţiu financiar european, prin Programul Operaţional de Transporturi.

„Ne lipseşte infrastructura şi ne lipseşte de ani buni, de zeci de ani şi e o datorie pe care statul trebuie să o plătească, dar ca să faci autostrăzi şi căi ferate, trebuie să ai contracte. Acest lucru s-a întâmplat la un ritm alert în ultimele luni şi se intră acum în faza cealaltă, faza de execuţie, doamne ajută să fie într-un ceas bun”, a mai spus Grindeanu.

Autostrada Moldovei A7 va avea în total aproape 440 de kilometri, de la Ploieşti până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

Citește și: Metrorex a primit bani pentru a funcționa la capacitatea maximă, anunță ministrul Grindeanu. „Șantajul se va curma în toamnă” | AUDIO