Confidenţialitate

Președintele Iohannis va returna banii obținuți din chiria casei din Sibiu

Președintele Iohannis va returna banii obținuți din chiria casei din centrul Sibiului după decizia instanței. Informația apare într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Președintele și soția sa nu mai sunt proprietarii casei din centrul orașului Sibiu, după ce imobilul a fost pierdut în instanță, iar cererea de radiere a dreptului de proprietate a fost admisă luni.

“...domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

În clădirea respectiva funcționează și în prezent sediul unei bănci, în baza unui contract de închiriere de 60 de mii de euro anual, potrivit RiseProject. Familia prezidențială a pierdut definitiv imobilul în luna noiembrie anul trecut, după un proces care a durat mai bine de 16 ani.  Casa fusese cumpărată de la un nepot al familiei care a deținut-o în trecut. Soții Iohannis au apelat la o cale extraordinară de atac au depus contestație în anulare la decizia Curții de Apel Brașov, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 6 iunie. Procesul va fi judecat la Curtea de Apel Pitești, după ce instanța supremă a decis strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Brașov.