Confidenţialitate

87 de cadavre găsite sub dărâmături după un atac aerian al rușilor la Desna care a avut loc săptămâna trecută | AUDIO

87 de cadavre au fost găsite sub dărâmături după un atac aerian al rușilor în satul Desna din regiunea Cernihiv. Atacul a avut loc săptămâna trecută, dar victimele au fost găsite de-abia astăzi. Anunțul a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski în discursul său la Forumul Economic Mondial.

Atacul cu rachete rusești la Desna, în nordul Ucrainei, a vut loc pe 17 mai. Inițial, autoritățile au anunțat 8 morți și 12 răniți. Ulterior, bilanțul a ajuns la 11 morți. Pentru ca mai apoi, după îndepărtarea dărămâturilor, bilanțul să crească din nou – după cum a anunțat președintele Volodimir Zelensky.

El a răspuns la o întrebare despre viitorul Ucrainei: „Dimineața mea începe cu numărul persoanelor pierdute peste noapte. Știți, astăzi am terminat căutărilea la Desna. Din nefericire, statisticile sunt următoarele: sub dărâmături se află astăzi 87 de victime. Și știți ce sunt aceste vieți? Viitorul Ucrainei. Adică, fără acești oameni nu va exista niciun viitor pentru Ucraina, a spus președintele.

Atacul de săptămâna trecută a avut loc asupra unui centru deinstruire a Armatei ucrainene.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rusia vrea să pună în funcțiune rachetele SATAN2 până la finalul toamnei. Nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.