Confidenţialitate

Kiev: Sentință pe viață pentru militarul rus Vadim Șișimarin, judecat pentru împușcarea unui civil neînarmat | VIDEO

Sentință pe viață pentru militarul Vadim Șișimarin pentru împușcarea unui civil neînarmat. Militarul rus în vârstă de 21 de ani, care a împușcat în cap un bărbat care mergea pe bicicletă, a aflat astăzi pedeapsa. Se deschide calea pentru alte zeci de procese care urmează să fie deschise curând, cum anunță procurorii ucraineni.

Verdictul în primul proces privind crime de război a fost publicat luni, 23 mai 2022: Sentință pe viață

La Kiev, verdictul în primul proces pentru crime de război a fost publicat astăzi: acesta a fost condamnat la închisoare pe viață. În cadrul procesului de săptămâna trecută, Vadim Șișimarin a spus că îi pare „sincer rău” și „i-a cerut iertare” văduvei victimei, justificându-și fapta prin „ordinele” primite la acel moment. Procurorul a cerut închisoare pe viață.

Vadim Șișimarin a pledat vinovat

BBC anunță că soldatul rus Vadim Șișimarin, în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat: a ucis un civil neînarmat la câteva zile după începerea invaziei. Soldatul riscă închisoare pe viață.

Ucraina a identificat până acum peste 10.000 de posibile crime de război comise de Rusia.

OMS: Spitalele nu ar trebui să fie niciodată o țintă

În Marea Britanie, The Guardian notează că rușii sunt responsabili de 30 de atacuri suplimentare asupra asistenței medicale. Până la 23 mai, în Ucraina au fost verificate aproape 250 de atacuri la adresa centrelor medicale – în urma cărora au murit 75 de oameni și 59 au fost răniți. Spitalele nu ar trebui să fie niciodată o țintă – spun oficialii OMS.

Volodimir Zelenski: Aproximativ 100 de oameni sunt uciși zilnic în luptele din estul Ucrainei

CNN prezintă estimarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski care a spus că până la 100 de oameni sunt uciși în fiecare zi în luptele din estul Ucrainei, unde Rusia și-a concentrat eforturile militare în ultimele săptămâni.

Moscova a negat că trupele sale au vizat civili, dar anchetatorii au adunat dovezi privind recentele crime de război pentru a le aduce în fața Curții Penale Internaționale (CPI) de la Haga.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Zelenski le-a cerut liderilor mondiali să interzică importul de petrol din Rusia | AUDIO