Confidenţialitate

7 persoane care vindeau droguri în județele Vrancea, Galați și Brăila, arestate preventiv

7 persoane care vindeau droguri în județele Vrancea, Galați și Brăila au fost arestate preventiv.

Ele sunt acuzate că vindeau etnobotanice: în urma perchezițiilor făcute, procurorii DIICOT au confiscat un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, haşiş şi ţigarete care conţineau droguri.

Gruparea era ajutată și de mama unuia dintre presupușii traficanți,  care conducerea ”afacerea” cât timp acesta era internat la psihiatrie.

7 bărbați și o femeie sunt principalii suspecți în acest caz: ei sunt acuzați pentru constiuirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc şi de substanţe cu efecte psihoactive.

Cei 7 bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată în arest la domiciliu.

Procurorii au ridicat din locuințele celor vizați 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, haşis, un mini-cântar electronic, dar și telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

Unul dintre suspecți,  Toma Ciulin,  ar fi vândut drogurile în județul Vrancea. Procurorii spun că, în perioada în care era internat la psihiatrie, el era ajutat de  mama sa.  Ea cerea câte 15-20 de lei pentru fiecare pliculeț cu etnobotanice.

Printre liderii grupului infracțional se numără Adrian Constantin Seranfir, zis „Ciungu” și Neculai Apostol, zis „Cobra”.