Confidenţialitate

Moderna cere FDA să autorizeze vaccinul anti-COVID pentru copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani

Moderna solicită autorizația FDA pentru vaccinul Covid-19 destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani. Acesta ar putea fi primul vaccin Covid din SUA pentru copiii sub 5 ani, scrie CNN.

„Credem că mRNA-1273 va fi capabil să protejeze acești copii împotriva SARS-CoV-2, ceea ce este atât de important în lupta noastră continuă împotriva COVID-19, și va fi deosebit de bine primit de către părinți și îngrijitori”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna, într-un comunicat de presă.

La sfârșitul lunii martie, Moderna a anunțat rezultatele unui studiu clinic la care au participat 2.500 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 24 de luni și 4.200 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani.

Două doze de 25 de micrograme din vaccinul anti-COVID au oferit un răspuns imunitar similar la copiii mici, același răspuns oferit de două doze de 100 micrograme pentru adulții cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

În comunicatul de presă de joi, compania a declarat că datele au arătat „un răspuns robust al anticorpilor neutralizanți” și „un profil de siguranță favorabil”.

„Sunt niveluri undeva între 1.400 și 1.800 de unități”, a declarat miercuri Dr. Paul Burton, director medical al Moderna. „Acest lucru este extrem de liniștitor”.

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun

Citește și: Peste 700 de copii cu dizabilități au murit de foame, înghețați de frig sau din cauza bătăilor în orfelinatele României comuniste. AUDIO