Confidenţialitate

Doza 4 de vaccin anti-Covid, disponibilă din 16 mai pentru românii care vor să se imunizeze anti-Covid

De luni, cei care doresc vor putea face și a 4-a doză de vaccin anti-COVID cu ser produs de Pfizer, anunță Ministerul Sănătății. Doza a 4-a este recomandată în special persoanelor de peste 60 de ani.

Administrarea acestei doze este posibilă după ce și Agenția Europeană a Medicamentului și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au recomandat administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Pfizer.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate anti-Covid cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze, transmite Ministerul Sănătății.

Efectuarea dozei a patra de vaccin se recomandă în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Doza 4 de vaccin Pfizer nu se aplică celor care au făcut două doze de vaccin Johnson&Johnson.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital, au mai anunțat autoritățile sanitare.

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun