Confidenţialitate

Focar mortal de holeră, în Pakistan. Mii de oameni infectați | AUDIO

În Pakistan a fost depistat un focar mortal de holeră din cauza apei potabile contaminate. Mii de oameni sunt infectați pe fondul unui val de căldură însoțit de o secetă acută.

Temperaturile înregistrate în unele zone din Pakistan, dar și din India, au atins valori record în ultimele săptămâni. Chiar și peste 50 de grade Celsius.

De la primele cazuri de holeră depistate pe 17 aprilie 2022 până acum, peste 2000 de persoane au fost infectate și 6 au murit

Primele cazuri de holeră au fost depistate într-un oraș montan din provincia Balochistan, în 17 aprilie. De atunci, peste 2.000 de persoane au fost infectate și șase au murit.

Locuitorii se plâng că nu au acces la apă potabilă. Singura sursă era o conductă care ruginise și unde apa era contaminată.

Armata a fost trimisă în zonă cu rezervoare mobile de apă și pentru a înființa tabere pentru tratarea bolnavilor.

Ce este holera și cum se transmite

Holera este o boală diareică acută care ucide mii de oameni în întreaga lume în fiecare an. Se transmite cu ușurință, prin consumul de alimente sau apă contaminată.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Constanța: Spitalul de boli infecțioase, în care au murit 7 pacienți din cauza unui incendiu, se redeschide parțial

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.